Якщо ви відкриті до гастрономічних експериментів – витратьте час і приготуйте каву з сиром!
Кава з сиром – смачний та корисний напій. Кава містить мікроелементи, вітаміни і антиоксиданти, а сир багатий на кальцій, фосфор, вітаміни A, D і групи В. А в поєднанні кава з сиром – це чарівний відновлювальний еліксир! Крім користі, кава з сиром має ще дуже неординарний смак.
Кажуть, що рецепт кави з сиром винайшли французи, що мешкають на півночі Франції. Саме тому іноді в рецептах назва цього напою звучить як «кава з сиром по-французьки». Так оригінально виглядає стандартний сніданок у корінних жителів північної частини Франції. Готують вони його просто – заливають сир гарячою кавою, а потім їдять отриману суміш ложкою. Напій на смак має гострий пікантний присмак з вершковим післясмаком.
Вибирайте сорт сиру в залежності від ваших смакових вподобань. Якщо ви п’єте міцну каву, то смак сиру повинен бути з різкими пряними нотами. Якщо ви любите лате або капучино ідеально смакуватимуть м’які несолоні сири.
Рецепт кави з сиром
Запорука успіху неперевершеної кави з сиром – це смачний еспресо та правильно підібраний сир. Найбільш запам’ятовується смак при додаванні сирів з білою пліснявою типу Брі, Камамбер, Маруаль та ін. Сіль або цукор додають в залежності від уподобань. Ще нам знадобиться 50 мл молока, доводимо його до кипіння, додаємо сіль або цукор, сир, розмішуємо все до повного розчинення сиру. Отриману масу виливаємо в свіжозварену гарячу каву. Розливаємо по чашках.
Існує ще одна версія цього рецепта, яка більш популярна серед шанувальників кави з сиром. Сир викласти на дно чашки, залити кавою. П’ють напій, помішуючи ложечкою, а сир з’їдають.
Обидва ці рецепта дозволяють приготувати напій з дуже глибоким вершковим смаком. Але при цьому отримана суміш дуже калорійна, тому не варто вживати її кілька разів в день. Досить випити порцію під час сніданку, щоб отримати денну дозу енергії і поживних речовин.
Хай смакує!